گلهای زندگی

فرزندان و خانواده

گلهای زندگی

فرزندان و خانواده

این وبلاگ درمورد نقش فرزند در استحکام بنیان خانواده ها می باشد.

بایگانی

۲۱ مطلب در آذر ۱۳۹۴ ثبت شده است

۳۰
آذر

چه غذاهایی برای کودک مفید است ، چه غذاهایی مضر

9

رعایت اصول تغذیه کودک یکی از مهم ترین مسائلی است که هر پدر و مادری باید نسبت به آن حساسیت خاصی داشته باشند. تغذیه ی نادرست می تواند به مرور زمان باعث اختلالات جسمی و یا روحی کوچک و بزرگی در کودک شود.

نگرانی بسیاری از والدین، مطمئن نبودن از رشد کافی و به موقع فرزندشان است. متاسفانه کم نیستند کودکانی که به دلیل فقر خانواده، دچار سوء تغذیه، کم وزنی و کوتاهی قد می شوند…

 

البته نداشتن رشد کافی به کودکان خانواده های کم بضاعت محدود نیست. بسیاری از کودکانی که در رفاه کامل زندگی می کنند نیز گاهی دچار این مشکلات هستند و دلیل آن نامناسب بودن الگوی غذایی و تمایل بیش از حد آنها به مصرف غذاهای کم ارزش است. از دکتر نسرین امیدوار، متخصص تغذیه و رژیم درمانی و استاد انستیتو تحقیقات تغذیه کشور و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به مناسبت روز جهانی کودک خواستیم در مورد نمودار رشد و دوره های مهم رشدی در کودکان برایمان بگویند و راهنمایی مان کنند تا بدانیم چگونه می توانیم با اصلاح الگوی غذایی از رشد کامل فرزندمان مطمئن شویم.

در چه دوره یا سنی رشد کودکان بیشتر است؟

 

کودکان از ابتدای تولد تا پایان بلوغ و در تمام دوره های سنی در حال رشد هستند و اندازه اندام های بدن آنها افزایش می یابد اما از نظر سرعت رشد، ۲ دوره رشدی مهم وجود دارد که یکی در ۲ سال اول زندگی است و دومی در سال های اولیه بلوغ.

  • فاطمه یوسفی
۳۰
آذر

غذاهای مفید و مضر برای هوش

هوش
بهتر است از غذاهایی که ارزش غذایی ندارند پرهیز شود. غذاهایی که تنها باعث چاقی می‌شوند نه تنها حافظه را تقویت نمی‌کنند، بلکه کلسترول خون را نیز افزایش می‌دهند.

11 ماده غذایی وجود دارد که می‌تواند برای تقویت هوش شما و فرزندانتان بسیار مفید باشد.


1- اسفناج

اسفناج به دلیل برخورداری از بافت‌های گیاهی از بروز بسیاری از بیماری‌ها پیشگیری می‌کند. تحقیقات نشان می‌دهد زنانی که از اسفناج و سبزی‌های سبز دیگر استفاده می‌کنند، پیر شدن سلول‌هایشان را به تأخیر می‌اندازند. اسفناج به دلیل آنزیم‌های موجود در برگ‌هایش، سیناپس بین سلول‌ها را تسهیل می‌بخشد و هوش را تقویت می‌کند. اسفناج از ماده دارویی به نام فولیک اسید برخوردار است که در جهت تقویت حافظه موثر است. اسفناج همچنین برای مبتلایان به عارضه قلبی بسیار مفید است. اسفناج حاوی مواد آنتی اکسیدان نیز است.


2- قهوه

قهوه از موادی مانند آنتی‌اکسیدان‌ها، آمینواسید، ویتامین و مینرال برخوردار است؛ به ویژه اگر دانه‌های قهوه را دم کنید و بخورید در جهت تقویت حافظه بسیار مفید است. کافئین قهوه در جهت تقویت حافظه مفید است. قهوه همچنین ضد آلزایمر است و با مصرف مداوم آن دچار آلزایمر نخواهید شد.


3- غلات

غلاتی مانند سویا، لوبیا، نخود فرنگی و عدس از روغن بسیار مفیدی برخوردارند که در جهت تقویت حافظه لازم است.

  • فاطمه یوسفی
۳۰
آذر

غذاهای مضر برای کودکان بیش‌فعال



 

غذاهای مضر برای کودکان بیش‌فعال

 

تحقیقات نشان می‌دهد؛ کودکان بیش فعال، مصرف غذاهای شیرین از قبیل شکلات و کافئین و غذاهای تند را به دلیل محرک بودن باید کاهش دهند.

 

در قسمت قبلی این مطلب درباره‌ی غذاهای مفید برای کودکان بیش فعال توضیحاتی ارائه شد. در این مطلب می‌خواهیم مروری داشته باشیم بر غذاها و عادات غذایی مضر. با ما همراه باشید....

  • فاطمه یوسفی
۳۰
آذر


غذاهایی که در ذیل به ذکر نام آنها پرداخته می شود را دور از دسترس کودکان قرار داده و جایگزین های مناسب آنها را بیابید .

بهتر است که شدت قوانین اکید و سخت مربوط به تغذیه کودکان در طول سال تحصیلی را کم کنید . اما این کار طرح خوبی نیست . ملیندا جانسونMelinda Janson  – کارشناس رسمی تغذیه در فونیکس ، ای زد Phoenix , AZ  و جسیکا کراندل Jessica Crandall  کارشناس تغذیه از دپارتمان آموزشی کالیفرنیا CDE در دنور که هر دو سخنگوی آکادمی غذا و علم تغذیهAcademy of Nutrition and Dieteticsهستند، می گویند در مواقعی که کودکان وقت آزاد بیشتر و فعالیت کمتری دارند، دسترسی شان به آشپزخانه بیشتر و به همین دلیل پتانسیل تغذیه ای کودکان کمتر تحت کنترل قرار می گیرد . فعالیت کمتر  در کنار مصرف بیشتر هله هوله ها منجر به افزایش وزن می گردد. 
این مقاله را بخوانید تا ببینید کدام دسته از خوراکی ها و یا نوشیدنی  برای حفظ سلامت کودکان دلبند شما مناسب تر خواهد بود . 
  • فاطمه یوسفی
۳۰
آذر


غذاهای مفید برای کودکان بیش‌فعال

 

غذاهای مفید برای کودکان بیش‌فعال

 

اسید چرب امگا - 3 که برای رشد و عملکرد مغز ضروری است ممکن است رفتار، حافظه و کمبودهای رفتاری و شخصیتی را بهبود بخشد.

 

 

اختلالات توجه یا attention deficit disorder) ADD) یکی از مشکلات رفتاری کودکان می‌باشد که متأسفانه در سال‌های اخیر بر تعداد آن به طور چشم‌گیری افزوده شده است.

 

در این مطلب تصمیم داریم غذاهای مفید برای کودکان بیش فعال را معرفی نماییم و در مطلب بعدی، غذاهای مضر برای این دسته از کودکان را نام ببریم. با ما همراه باشید.

  • فاطمه یوسفی
۳۰
آذر

بیش فعالی این خوراکی ها باعث بیش فعالی در کودکان می شود

به گزارش سرویس علمی جام نیـوز به نقل از باشگاه خبرنگاران، دکتر پیام فرح بخش متخصص تغذیه در خصوص رنگ‌های خوراکی موجود در برخی مواد غذایی گفت: رنگ‌های خوراکی جزو جدایی‌ناپذیر مواد غذایی صنعتی امروز به شمار می‌روند و وجود آنها در مقام غذاهایی که به صورت کارخانه‌ای تولید می‌شوند مشهود است. بنابراین نمی‌توانیم آن را از زندگی خود حذف کنیم بنابراین اگر مجبور به استفاده از این غذاها هستیم سعی کنیم از مواد غذایی استاندارد استفاده کنیم که رنگ‌های خوراکی به کار رفته، رنگ‌های خوراکی مجاز باشد.

  • فاطمه یوسفی
۲۳
آذر

داروها را همیشه در یک زمان و مکان خاص به کودک بدهید

روش های مختلف دارو دادن به کودکان در سنین مختلف

نحوه دارو دادن به کودک

خوراندن دارو به کودکان به خصوص در سنین زیر یک سال مشکل است چون در این سنین رفلکس بلع قوی است که با مقادیر کمی از قطره یا شربت هم ممکن است کودک تمام دارو و حتی شیری که خورده را بالا بیاورد.

علاوه بر این، مایع بودن دارو سبب می شود که هنگام ریختن دارو در پیمانه نتوان با دقت زیادی میزان دارو را اندازه گیری کرد، به همین علت ممکن است نتوان برآورد صحیح از اینکه چه مقداری از دارو را کودک تف کرده و چه مقداری را قورت داده انجام داد.

  • فاطمه یوسفی
۲۳
آذر

قرار گرفتن در شرایط استرس‌زا می‌تواند عادت ناخن جویدن در کودکان را تشدید کند

4 عادت رایج در کودکان که باید مراقب آن بود!


عادت های کودک

 عادت‌هایی نظیر انگشت مکیدن، پیچاندن مو توسط انگشتان یا کوباندن سر به سطوح در میان نوزادان و خردسالان رایج است. معمولا این دسته از عادت‌ها خطری برای سلامت روحی و روانی کودکان به همراه ندارند اما می‌توان به آنها به عنوان یک علامت هشدار دهنده نگاه کرد. توصیه می‌کنیم نوشتار پیش روی را مطالعه کنید تا متوجه شوید که آیا از نظر شما عادت‌های کودک خردسال شما صرفا اقدامی سؤال برانگیز است یا واقعا باید فکری به حال ترک آن کرد.
 

مکیدن انگشت شصت
این یکی از جمله رایج‌ترین عادت‌ها در میان نوزادان و خردسالان است. درحقیقت برخی کارشناسان امور تربیتی بر این باورند که 90 درصد کودکان نوپا در دوره‌هایی خاص انگشت شصت خود را می‌مکند. این کار به خودی خود مشکلی به همراه ندارد اما اگر برای زمانی طولانی ادامه پیدا کند آن موقع است که داستان فرق می‌کند. بر اساس اعلام نظر آکادمی پزشکی کودکان آمریکا، بیش از نیمی از نوزادانی که انگشت شصت خود را بر اساس یک عادت می‌مکند در حد فاصل 6 تا 7 ماهگی این کار را رها می‌کنند.
 

  • فاطمه یوسفی
۲۳
آذر

اکثر کودکان هنگام جدایی یا دوری از مادر احساس ناراحتی و اضطراب می کنند

 

آیا کودک شما به راحتی به مهد کودک میرود؟

رفتن به مهدکودک

یک روانپزشک ضمن اشاره به این‌که اضطراب جدایی در دخترها بیشتر از پسرها است، گفت: تجربه محیط‌ های اجتماعی و دور از خانه به کاهش این اضطراب در کودکان کمک می‌کند.

ایشان گفت: با آغاز سال تحصیلی بسیاری از کودکان در کنار آماده شدن برای شروع مدرسه و یا رفتن به مهدکودک ، به نوعی ترس و اضطراب جدایی از والدین، به خصوص مادرشان را تجربه می‌کنند.

خدایی افزود: معمولا کودکانی که مادرانشان امکان نگهداری از آنها را دارند، اضطراب و ترس بیشتری برای قرار گرفتن در محیط‌های اجتماعی و یا آشنایی با افراد جدید را دارند. به همین منظور ما به خانواده‌ها توصیه می‌کنیم پیش از سن دبستان، تجربه حضور در محیط‌های اجتماعی یا مهدکودک را برای کودک خود فراهم کنند.

  • فاطمه یوسفی
۱۸
آذر

فصل دوم: چگونه کودکان کله شق قوانین شما را می آموزند.

راه سخت روشن ترین راه برای کودک کله شق است تا قوانین شما را بیاموزد.

کودکان مانند بزرگسالان یاد نمی گیرند. کودکان بطور واقعی می آموزند. تجربه حسی بلاواسطه آن ها نقشی نیرومند در شکل گیری باورها و درک آن ها از واقعیت دارد. آنچه کودکان با حواس خود تجربه می کنند تعیین می کند که فکر کنند امور واقعی چگونه هستند.

  • فاطمه یوسفی